01.02.10

Raamaturiiul

Peter Steiner Le Crime ja L'Assassin

Olen oma suure raamatukirjutamisega lõpule jõudnud ning tagasi oma rutiinis lugemisele palju rohkem tähelepanu pööramas. See ei tähenda, et ma eelmisel aastal üldse midagi ei lugenud, kuid aega jäi kindlasti tavapäraset vähemaks ning ma ei vaenunud läbiloetud teoseid üles märkima.

Peter Steiner on siiani rohkem tuntud olnud oma karikatuuridega, ta on juba 80ndatest aastatest kaastööd teinud New Yorker ajakirjale. Kõrvalolev pilt allkirjaga "On the Internet, nobody knows you're a dog" (internetis ei tea keegi, et sa oled tegelikult koer) on saanud väga tuntuks arvuti- ja internetimaailmas. Mitmed artiklid ja raamatud trükivad või mainivad seda, isegi Wikipedias on eraldi peatükk pühendatud tema karikatuurile!

Austria päritolu USAs elav Peter Steiner on leiba teeninud oma karikatuuridega, kuid ka kunstiga. Umbes kuus aastat tagasi pühendus ta täielikult maalimisele ning samas alustas ta oma esimese raamatu kirjutamist (tema portreemaalidest leidsin järgmise lingi). Alguses üldsegi mitte plaaniga kohe trükki saada. Nüüd on tal kaks raamatut ilmunud endisest luureagendist Louis Morgonist, kelle ülem isikliku vaenu tõttu rikub ära ta karjääri ja kes asub elama Prantsusmaale. Peale paarikümneaastast 'rahuperioodi' ilmub aga sama ülem, kes nüüd riigisekretäri kõrget ametit peab, uuesti välja, et Morgonist lõplikult lahti saada. Imeliselt heade kirjelduste ja põnevate keerdkäikudega on mõlemad raamatud! Eriti meeldis, et peategelane pole sugugi noor ja väle ja osav ja sitke ja nii aina edasi. Vaid hoopis juba pensioniikka jõudnud vanem mees, kes kasutab oma peanuppu, et keerulistest olukordadest välja tulla! Kindlasti ootan põnevusega Steineri järgmist teost!

5 kommentaari:

  1. Unustasid mainida, et näppasid selle autori minu laua pealt:) Ometi ka ükskord kus mina miskit enne loen, muidu olen ikka sabas sörkija rollis olnud.

    VastaKustuta
  2. Oo, kas sa kirjutasid raamatu?! Või saan millestki valesti aru?
    Viimasel ajal olen B. Akunini raamatute lugemisega ametis, soovitan soojalt.

    VastaKustuta
  3. Anonüümne2/2/10 07:52

    Vahva, et sul tekib nüüd aega ka raamatute lugemiseks. Varemalt ikka vaatasin, et mida sa jälle lugenud oled :D Ma ise madistan praegu Lohetätoveeringuga tüdruku (Millenniumi) saagaga. Igavesti põnevad raamatud, aga sellelegi vaatamata murrab Une-Mati mind enne maha, kui ma olen jõudnud veidikenegi edeneda. -K-

    VastaKustuta
  4. Akunin on mulle ka tuttav, kuigi pole palju lugenud. Meeldis väga!
    Ja raamat sai tõesti valmis - Minu Kanada - ikka sellestsamast Petroneprint sarjast. Olen pea terve aasta sellega tegelenud :)
    Nüüd lõpuks on hea kerge tunne!

    VastaKustuta
  5. Kui tore uudis! Kindlasti ostan selle raamatu.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)