02.05.10

Raamaturiiul

Kwei Quartey "Wife of the Gods"

Huvitav on lugeda raamatuid, mille tegevustik toimub hoopistükkis ettearvamatus kohas! Nagu Aafrikas! Ja eriti, kui tegemist on põneva krimilooga! Omamoodi ootamatu ja eriti huvitav, sest lisaks mõrvari paljastamisele avanevad kohalikud traditsioonid ja kombed. Mis ei tähenda, et kõik nendest kinni hoiavad. Ikka taganeb asi haridusele… mida haritum, seda vähem usutakse igatsorti nõiajutte. Ja nõnda paljastub tegelik sündmuste käik, millel pole ebausuga muidugi midagi ühist!

Autor on üles kasvanud Ghanas, kuhu paigutab oma tegelased, kuid ise tegutseb ta hoopis arstina Kalifornias. Hommikul enne tööle minekut istub ta oma mõtete ja ideedega maha ning kirjutab! Järgmisel aastal peaks ilmuma tema teine raamat sama peategelasega: "Children of the Street". Vaata nii tema esimese kui teise raamatu treilerit (esimest korda näen, et raamatul on filmipromo tehtud :) Annab hea ettekujutuse, kuidas täpselt asjad võiksid välja näha.

4 kommentaari:

  1. Kas sa Alexander McCall Smith'i Mma Ramotswe raamatuid oled lugenud?

    VastaKustuta
  2. Olen küll! Aga mitte kõiki. Olen mõelnud, et peaks ta põjalikult "ette võtma", aga siis jääb alati midagi muud ette.

    VastaKustuta
  3. Edinburghi lood (Bertie jt) on ka väga meeldiv lugemine ja äsja ilmus juba teine osa ühe maja elanikest Londinis- Corduroy Mansion.
    Ja väga naljakad on Von Igelfeldi lood- need on koos ühes raamatus (The 2 1/2 pillars of wisdom), aga ka eraldi.

    VastaKustuta
  4. Vaatan kindlasti neid ka. Olen ühte Edinburghi lugu lugenud ja meeldis väga! Aitäh meelde tuletamast.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)