16.12.07

Lumi

Eile õhtul hakkas lumi alla tulema ning taevaluugid jäid tänase õhtuni lahti. Lumi oli selline kerge, mida kõvad tuuled rõõmsalt ringi keerutasid. Täna pidi lastel olema karate jõulupuu ja peale seda oleksime kiirustanud väikese Robi sünnipäevale. Kõik need jäid lõpuks ära. Kõigepealt vaatasime aknast välja ja kuulasime uudiseid, mis soovitasid ainult hädavajadusel autoga lumistele ja jäistele teedele välja minna. Arutasime, kas sumpame üle lumehangede karate peole, samal ajal jõudes otsusele mitte hakata läbi linna sünnipäevale minema, (hoolimata teadmisest, et jääme ilma imeheast suitsukalast, mida majaperemees ise püüab ja valmistab). Varsti peale seda saime sensei Mark'ilt kõne, et nad on lükanud jõulupidustused jaanuarikuusse!

Seadsime siis end mõnusalt pühapäeva veetma. Mariga küpsetasime imehäid väikekooke (cupcakes). Tom pani kuusepuu üles (avastasime poole päeva pealt, et kuusejalg laseb vett läbi, nii oli meil pisut rohkem tegevust kogu selle vee kuivatamisega, õnneks polnud me veel seda ehtima hakanud). Puma läks kuusest täiesti sassi, keeldus sellele lähenemast. Tal oli raskusi oma ronismispostist allasaamisega, sest lihtsam tee alla oli liiga ligidal kuusele. Hiljem meelitasin ta siiski puule lähemale ühe värvilise paelaga, kuid õnneks möödub ta hetkel kuusest suure kaarega - olen näinud pilte kassidest ja jõulupuudest, millest peale kassi rüüstetööd midagi järgi pole jäänud!

Tom läks poole päeva pealt lund lükkama ja lapsed välja mängima. Kui kõik tagasi tulid nõuti kakaod. Ma ei saanud kohe reageerida - olin just oma emaga Skype'i vahendusel telefonil ning seletasin parasjagu midagi kui-ei-küsi, siis-ei-saa- vaimus'. Kuna olin enne raadiot kuulanud ja kõlarid üleval peale lülitatud olid, kuulsid lapsed minu tarka kõnet ja tormasid alla. Kirke ütles: „Emme, me tahame kakaod! Sa ütlesid ise, kui ei küsi, siis ei saa!”
Suur uhke lumemasin käis meie tänavat ainult uudistamas,
lume jättis ta kenasti millegipärast teele...

Õhtul küpsetasin pannkooke, mis tavaliselt hommikuti teeme. Panime küünlad põlema ja istusime kõik maha kookide ja moosiga.

Lumesaju kohta lugesin, et Torontos tuli maha umbes 25 cm, mis on omamoodi rekordi ületamine 1944.aastast - ühe päeva jooksul Torontos nii palju lund! Õnneks sattus taoline sadu nädalalõpu peale.
Talv algab ametlikult alles nädala pärast, kuid meil on see täie hooga kohale jõudnud (mitme aasta eest takkajärgi).

Mõned pildid meie akendele seestpoolt:



2 kommentaari:

  1. Oh, kui mõnus lumi :) Meil siin on ainult jää ja kõva tuul.

    VastaKustuta
  2. Oleme seekord tõesti rõõmsad, et lumi maas, kuigi juba hoiatatakse, kuidas jõuludeks jõuab see just Torontos ära sulada... loodetavasti ei lähe ilmaennustus täppi :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)