24.03.08

Käsitöö näitus-müük

Lihavõttenädalalõpul toimus kevadine käsitöö näitus-müük (või kas ma peaks ütlema 'mess') - One of a Kind Show - kuhu tullakse üle terve Kanada kokku. Seekord toon ära mõned kunstnikud, kes mulle eriliselt silma jäid. (Eelmine postitus jõulumüügist on siin.)

Lucille Crighton Design käsitsi kangastelgetel kootud kangad, millest autor valmistab jakke, veste ja salle. Ta ise ütleb, et leiab värvikombinatsioonid jälgides ümbritsevat loodust erinevatel aastaaegadel. Tema töö on minu meelest väga kena; ja väga kallis. Hinnad ulatuvad CAD $600 kuni $1200. Mu sõbranna, kellega koos näitusel olin, proovis ühte jakki selga. Küll see istus kenasti, kuid kuidas sa teed valiku: kas sõidad suvel Eestisse või ostad ühe jaki... Kunstnik seletas, kuidas naised tihtipeale helistavad lausa koha peal oma meestele, kas see oleks nõus kingitust tegema, või paluvad, et arve pannakse krediitkaardile kahes summas. Mina mõtlesin hoopis, kuidas tahaks ikkagi ise kunagi kangastelgedel kuduma hakata ning uurisin täpsemalt infot selle kohta (ta oli väga üllatunud, kui ma kinnitasin talle, et ma tean täpselt, mis süstik (shuttle) on, sest nagu ta seletas, pole enamusel asjast õrna aimugi).




Huvitav on näha talistel näitustel, milliste ideede peale kunstnikud tulevad. Pebble Art of Nova Scotia - Sharon Nowlan on järgmiste piltide autor. Oma kodulehel seletab ta, kuidas hakkas kivikesi oma lapse eeskujul korjama ning nendest pilte kokku panema. Ta ei proovi kive kuidagi muuta, kõik tuleb iseeneset loomulikuna. Teades, kui palju Mari on kividest sisse võetud, pani see mõtlema, et suvel võiksime kindlasti midagi sarnast proovida teha...





Shirley Park ehted on põnevad, ta kasutab ootamatuid kombinatsioone: kõrvaloleval pildil on kaelaehe tehtud hõbedast, eebeni- ja kasepuust ning kivikestest!

Ma ei ole suur kaelakeede kandja, vaatan rohkem kõrvarõngaid, kuigi kõrva sain augud alles kümmekond aastat tagasi. Nüüd on mul komme iga kord, kui mõnel uuel maal käin, sealt kõrvarõngad kaasa osta. Nii tuletavad need mulle meelde kohti, mida ma tol ajal külastasin.

Woo Designs Inc. handmade modern art pakub omapäraseid lahendusi õnnitluskaartide tegmiseks. Need näevad nii kenad välja, et kahju oleks neid sahtlipõhja peita, pigem tahaks raami panna ning seinale kõigile vaatamiseks üles riputada.



Anat Basanta, kes elab Kanada läänerannikul - British Columbias, loob ehteid, mis on lihtsad ja elegantsed. Kui ainult need hinnad nii kõrged poleks...



Isabel Desy
on Quebeci kunstnik, kes tuli näitusele oma ehetega. Pean ütlema, et tihtipeale on Quebecist tulnud ehtekunstnikud palju ilusama loominguga esindatud. Kuidas on nad suutnud iseendaks jääda selle suure Ameerika kõrval...

Aimée Kennedy - Fine and Good Jewellery - äratas tähelepanu klaasist tehtud ehetega, eriti nende kirsikõrvarõngaste ja -kaelakeega. Ta proovib ühendada erinevaid tehnikaid ja erinevaid materjale. Eestlastele peaksid meeldima tema pääsukeseteemalised ehted ;) kuigi minu kogemus ütleb, et millegipärast pole rahvustunne Eestis nii suur kui see on siin nende hulgas, kes väljaspool Eestit elavad.


Ja lõpuks lihavõtteteemaline nikerdatud (päris ehtne) muna. Leidsin pildi leheküljelt: Elegant Intrigues Carved Eggs. Seekord ei näinud ma näitusel ühtegi selle ala kunstnikku, kuid munadepühale mõeldes, meenus kunagi silma jäänud kaunid munad. Minu meelest eriliselt kena ja lihtne. Tekib tahtmine ise järgi proovida.

Eggzotica lehekülg on mõeldud ka potensiaalsetele tulevastele nikerdajatele, kus on täpselt seletatud, kuidas ja mida oleks vaja, kui soovid sama asjaga tegelema hakata. Ainult nõelaga torkimine ei aita :) On ikka vaja vastavaid puure, mis mulle kangesti hambaarsti meenutasid!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)