27.03.08

Varjud

Eile toimus panga peakoosolek ja loomulikult pidime kõik kenasti platsis olema. Kuna vahele jäi päris pikalt vaba aega, siis käisime kõik koos söömas (meie rõõmuks tegi pank õhtusöögi välja).

Väljavalitud restoran asus autoga viie minuti tee kaugusel, jala võisid umbes poole tunniga arvestada. Kuna üks mu töökaaslastest oli nõus sellel kenal päikesepaistelisel päeval värsket õhku nautima minema, siis seadsime rõõmsalt sammud söögikoha poole. Ülejäänud seltskond autos tuututas meile poole teele pealt veelgi rõõmsamalt tervituseks.

Tagasitulles jäin oma kõndimisega üksi, sest eks see täis kõhuga enese liigutamine kerge ole, mõnus tunne tuleb sisse ning tahaks hoopis kusagil rahulikus kohas mõnusalt leiba luusse lasta. Kõik on muidugi juba harjunud minu veidrustega: miks autoga, kui jala saab; kuigi nad püüdsid mind ikka auto peale meelitada (ilmselt tahtsid näha, kas ma kiusatusele vastu suudan panna).

Sellelt jalutuskäigult ongi pilt sillalt (Bloor-Danforth sild – Bloori tänav muutub Danforth’iks - ehk Prints Edvardi Viaduct), mille ajalugu päris pikk ja huvitav. Silda hakati ehitama eelmise sajandi alguses ning paljude vastuseisust hoolimata (kulud olid suuremad) ehitati see kahel tasemel, et alumisele paigutada rööbastel transport. Kui 1966 avati metrooliin just sellel madalamal tasandil, siis muidugi tehti kõik kulud kuhjaga tasa …

Kui tähelepanelikult vaadata, siis vasakul pool on näha telefoni ja kirja: Distress Centre. Sild on aastate jooksul saanud halva kuulsuse enesatapjate sillana (üle 400 enesetapuga oli ta maailmas teisel kohal peale San Francisco Golden Gate silda). Kuna probleem kujunes nii suureks (ohtlikuks sai isegi selle alt autogagi läbi sõita), siis mõned aastad tagasi ehitati mõlemale poole ette kõrge kaitse, mis takistab sillalt alla hüppamist. Kõik need, kes lootsid oma probleeme seal lahendada, võivad telefoni haarata ning oma muresid lahkete kuulajatega jagada.

Siin on veel üks pilt sillast, kus on näha metroorongi all ja millel pole veel kaitset ehitatud. Mul ja kindlasti paljudel, oli kahju, kui see juurdeehitus kerkis, kuna vaade on nüüd rikutud peenikeste torudega, kuid arvestades, et enam pole keegi saanud sillalt alla hüpata, siis on see oma töö ära teinud.

TORONTO--Bloor-Danforth Subway. EB train crossing on Don Valley Bridge

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)