17.03.08

Vahtrasiirup lumel

Maple taffy on the snow - ehk maakeeli vahtrasiirupi komm lumel. Ühel suusarajal Mont-Ste-Anne'is asub väike suhkruonn (sugar shack), kus võib suusad jalast võtta ning $2 eest suu magusaks saada. Soe siirup valatakse puhta lume peale, kus see kõvaks muutub ja kust seda siis pulgaga kenasti suhu võib torgata, võid justkui pulgakommi endale teha! Väga kanadapärane! Ainult ettevaatust, et riided söömisega magusaks ei saaks!

Ja kõigile nendele, kes on saanud kingiks kenas pudelis vahtrasiirupit ja jäävad nuputama, mis täpselt sellega peale hakata, siis kindlasti ei ole see mõeldud veega lahjendamiseks ning siis morsina tarbimiseks :) Võib proovida sellist huvitavat maiust, aga kõige tavalisem on seda lihtsalt pannkookidele või jäätisele valada. Väga maitsev, kuigi Marile see eriti ei meeldi, Kirke aga ainult sellest toituks! (Siin on artikkel Eesti Loodusest vahtrasiirupist).

Vahtrasiirup on palju kallim, kui tavaline suhkrusiirup (mida pannkookidele pannakse), kuid selle eriline maitse on minu meelest palju parem ja huvitavam. Juhtusin hiljuti lugema, kuidas kõik see odav kraam võtab võimust ning vahtrasiirupi tootjad on mures oma tuleviku pärast. Sellepärast ostangi nende toodangut, et nad ikka veel kaua vastu peaksid.





2 kommentaari:

  1. Vahtrasiirup lumel- jälle midagi põnevat!

    VastaKustuta
  2. ...ja midagi, mis me iga kord peame järgi proovima, kui jälle seal suusatamas oleme :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)