21.03.08

Viini juurviljaorkester



Siin on mõned näited instrumentidest, mida Viini juurviljaorkester oma kontserdil kasutab. Orkester asutati aastal 1998, kui kellelgi tuli oivaline idee tavalisi juurikaid muusikariistadena kasutada. Kümme aastat on asjaga tegeletud ning nad on juba kaks albumit välja andnud!

Sel ajal, kui muusikahuvilised end kontserdisaalis mugavalt toolidele istuma seavad, valmistavad muusikud oma pille ette, mis turult natukese aja eest muretsetud. Need peavad enesestmõistetavalt olema võimalikult värsked! Nii näevad ilmavalgust porgandiflöödid, paprikatrompetid, porrulauguviiulid, mida esinemise ajal aegajalt märjaks kastetakse, et nad liialt ära ei kuivaks. Järelejäänud juurviljast pakutakse pealtvaatajatele maitsvat suppi. Mis puutub tulevikku, siis arvavad nad, et on alles lapsekingades ning võimalikud uued instrumendid veel proovimata! (Loe artiklit Vienna Life'is.)

Siin on video, kuidas asi täpselt käib (soovitan kindlasti lõpuni vaadata):



1 kommentaar:

  1. Nende eeskujul tahtsin kunagi vastlapäevaks ellu kutsuda vurriansambli, aga ei õnnestunud hankida piisaval hulgal eri suurusega vurrikonte :(

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)