02.11.09

Sügisesed toimetamised

Kirke pinnis tükk aega, et peaks lehed ära riisuma. Meie aga venitasime ning vaatasime aga puu otsa, kas kõik lehed on juba maha pudenenud. Nõnda me sel pühapäeval tegutsesime - peamiselt Kirke ja mina pisut abiks. Lubasin talle $5 selle eest anda, mis tähendas, et enda raha eest ostetud kommid sai ta priilt :)

Naaber on meil viletsaks jäänud - vähk - ja nõnda on ta palganud abilisi, kes lehti riisuvad. Seekordki oli asjamees kohal ja muudkui puhus oma masinaga lehti ka meie sissesõiduteele. Arutasin omaette, kas pean talle õlale koputama minema. Siis hakkasime aga hoopis juttu ajama meie katuse teemal, kas seda peaks juba vahetama. Jätsin ta edasi lehti puhuma (ma ei saa aru, miks inimesed nii laisaks on läinud, et ei viitsi enam ise midagi füüsilist teha) ning kiirustasin tagasi tuppa, kus pannil haudus ühepajatoit. Kirke tegi
Koko seltsis samuti väikeste puhkepausidega rehaga virgalt tööd. Kui siis viimaks läksin teda tuppa kutsuma, avastasin, et naabri lahke abiline oli meie tee pealt kõik lehed ka ära puhunud. Ei saanudki talle aitäh öelda, sest juba oli ta kuhugi kadunud.

Kõige suurem töö sai tehtud, sest vähemalt meie vaher on üsna lehetuks jäänud. Osa lehti tassisin meie pisikesele peenramaale, osa jäi tee serva, kust linn selle kokku korjab. Mugav elu meil, kas pole :)

4 kommentaari:

  1. Meil siin puhutakse ka lehed ära.
    Kui ma Soome tulin ja sellist aparaati nägin, siis pidigi suu üllatusest lahti jääma, et issand, kas inimesed ei oska enam rehitseda?

    Aga tegelikult need mehed/naised, (kes siin suurte majade ümer puhuvad) ei jaksakski ju neid lehti riisuda. Puid palju ja inimesel on ainult kaks kätt. Rakud kerged tulema.
    Ja puhumine võtab kindlasti oluliselt vähem aega kui riisumine :)

    VastaKustuta
  2. ma nàgin ka seda puhujat esimest korda itaalias.... aga ma olen nii vanamoodne, et eelistan kòike kàsitsi teha! :) Riisumine oli mu lemmik-tòò sùgisel, nùùd ei ole kohta, kus riisudagi....

    VastaKustuta
  3. Anonüümne3/11/09 07:07

    Olen neid lehepuhureid ka siinkandis juba hulgaliselt näinud. sel aastal küll mitte ühtegi, sest mida sa puhud, kui vihma kallab vahetpidamata ja lehekiht puude all on megaligane.
    Ma ise olen ka vaadanud lehepuhureid selle pilguga, et no mida, selline mõnus töö mootorimüra ja bensiinivingu saatel, tänan ei. Endal õnnestus sel nädalavahetusel kastanialune puhtaks kraapida. Kaheks kärutäit kastanaimune sai eemaldatud ja vanasse (kolhoosiaegsesse) kasvuhoonauku kupatatud. Hea, et kolhoosiaeg oli olemas :) Lehed tõmbasin niisama kõrvalolevale põllule laiali. Tänud põllumajandusele. kahjuks on aga madalad viljahinnad selle firma, kes meie talu ümber olevaid põlde harib, pankrotiveerele lükanud. Nüüd kohe ei teagi, mis kõigi nende lehtedega peale hakata. Tammeallee, mille mu vanaisa eelmise sajani algupoolel istutas ajab mõnuga lehti, millest kolmadik ripub veel puu otsas. MA isegi väga ei muretse, sest nagunii kestab lahing tammelehtedega kuni esimese muruniitmiseni järgmisel kevadel. -K-

    VastaKustuta
  4. Huvitav, et meie just vaatasime, kuidas Kirke jõudis palju kiiremini käsitsi rehitseda, kui see mees oma puhuriga :)

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)