17.12.08

Talv ja lumi ja külmetused

Õhtul poole kümne ajal hakkas juba vaikselt sadama, kui töölt koju jõudsin ning hommikul oli maa taas valge. Kuna Tom on viimastel päevadel kurtnud, kui valus ta kurk on, siis olin kenasti hommikul vara üleval ning ajasin lund ära. Ma ütleks, et umbes 10cm paksune kiht kattis maad. Sain päris korraliku hommikuvõimlemise täna :), meie sissesõidutee on pikk ning olin auto üsna kaugele parkinud...

Käisin eile peale tööd veel toidupoes, mis õnneks kella kümneni lahti ning mänguasjadepoes, mis enne jõule keskööni uksed avali hoiab! Kohtasin seal ühte tuttavat mammat, kelle laps käib minu tüdrukutega karates! Kas kesköö pole kõige parem aeg minna kingituste jahuile ;).


Hommikul jalutasin koos Mariga kooli, kuigi poole tee peal sai ta oma sõbrannaga kokku ning nii nad läksid juba kahekesi edasi. Ega ma ei pea temaga minema, aga need hommikused käigud on omamoodi kenad koosolemised. Sain ta pahateolt kätte :). Kooli juurde saab otsemat teed üle aia, mille mina olen enesestmõistetavalt ära keelanud. Aga ma tean, et ta ikka teeb seda vahel ja nüüd on mul siis fotosüüdistus olemas (sellel pildil on ta sõbranna tõket ületamas)!


Täna hommikul ei olnud ma ainuke lumist maailma pildile jäädvustamas!



Siin on Tom ja Kirke kenasti sooja teki all. Kirkel on paar päeva kõrge palavik olnud - gripp! Täna olengi temaga kodus, eile tegi seda Tom, kes just ka kõige parema tervise juures ole, kuid õnneks ilma palavikuta. Kirke käes on tass sooja õunamahlaga.


Ja lumest veel. Siin on ennustus järgmiseks nädalaks. Paistab, et kui kõik hästi läheb (so ilmaennustajad ei aja udu), on meil selgi aastal oodata ilusaid valgeid jõule :)!


5 kommentaari:

  1. Ilus :) Meie pere peab ilmselt lumest vaid unistama. Saage terveks ja nautige valgeid jõule!

    VastaKustuta
  2. Nii kena vaadata seda kohevat ja paksu lund :D
    Me lähme jõuludeks Eestisse. Ei teagi, kas seal on lume lootust või ei.
    Kiiret paranemist tõbistele :)

    VastaKustuta
  3. Anonüümne18/12/08 07:22

    Kuum õunamahl! :) Lõika ingverijuurt tükkideks ja keeda 10 minutit ning pane siis õunamahla juurde ja kaneeli ja siis saad väga hea rohu külmetuse vastu.
    Kui sa ise tunned, et kurk kipub kibedaks minema, siis võid endale ingverijuurest teed keeta: pöidlasuurune tükk ingverijuurt tükeldada ja keeta kahes klaasis vees 10 minutit (tegelikult, mida kauem keedad, seda vürtsikama saad) siis lisa sidrunimahla ja lase hea meega maitsta.
    Külma ajal maiustamiseks (ja ka profülaktikaks) võid teha veel järgmist teed: 10 g ingverijuurt tükeldada ja keeta 3 klaasis vees 5 min, lisa näpuotsaga kardemoni ja keeda veel 5 minutit, siis pane sinna 3 tl musta tee puru ja keeda veel paar minutit, siis lisa 5 tl suhkrut ja 1,5 klaasi piima, aja keema ja mõnus õhtune jook on valmis. Aitab ka külmetuse puhul. Olen ingverijuurt kasutanud juba mitu talve jutti, nohu olen küll saanud, aga sellist koledat kurguvalu ja külmetust ei ole olnud. Niipea, kui tunnen, et kurgus hakkab kipitama, nii läheb pott ingevrijuurega tulele ja see tee aitab. Ilusaid jõule ja saage terveks ning jääge terveks! -K-

    VastaKustuta
  4. Teil on tõesti nii ilus ilm! Ja tundub, et tulevad ka valged jõulud. Meil siin pole midagi sellist vist oodata. Homme läheme terve kooliga jõulumatkale. Kaks nädalat mõtlesime ja veeretasime seda mõtet edasi ja lõppotsust (kas tuleb jaht või ei) ei teinud ära. Kolmapäeval otsustasime, et tuleb. Ja täna , neljapäeval, läkski sulaks ning homseks lubab vihma :S ja meie matk muidugi toimub, sest terve koolitäis vanemaid ju teab, et matk tuleb, ühe päevaga seda enam ei muuda. Jääb ainult loota, et väga ei saja, muidu külmetame lapsed ära jõuludeks.

    Kirke näeb pildil kohe väga haige välja. Loodetavasti on tal nüüdseks juba parem. Kiiret paranemist teile!
    Kas vanaviisi kodus valmistatud õunamahl? :D

    VastaKustuta
  5. Aitäh heade soovide ja soovituste eest! Meie haiged paranevad usinalt :)
    Õunamahl on küll siin poest ostetud. Ei julge öelda, kuidas täpselt valmistamine käis :).

    Oleme siin tõesti suures lumeootuses, pühapäeva õhtuks võib kokku tulla pea pool meetrit maha (aga ega ma seda enne usu, kui pühapäeva õhtu käes on!). Eks me ole ka teistsuguseid jõulusid pidanud tähistama, kui maa must ja ilm vihmane. Torontos ei saa kunagi kindel olla, milline talv lõpuks on. Mõnisada kilomeetrit põhja poole ning ole nagu teises riigis, kus talvel ikka suure tõenäosusega maa valge on!

    Loodetavasti sai jõulumatkast asja! Eks lastele ole vahel vaja lihtsalt vaheldust, ei tähenda neile asjad, mis suurtele tähtsad.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)