12.07.10

Lõbus jalgpall Eestis


Suured jalgpallivõistlused on nüüd läbi mitmete põnevate üllatustega ning Hispaania teenitud võiduga!

Kui aga laupäeval linna keskaja päevade sündmusi vaatama läksin, seekord üksi, siis tervitas mind Harju tänaval rongkäik jalgpalluritest, kel keskaegsed riided seljas ning kaenla all kartulikotist meisterdatud pall, mis ilmselt kaltse täis. Kõlava häälega kutsuti linnaelanikke jälgima altlinna ja ülalinna vahel toimuvat võistlust! Kohtunikuks oli uhkes rõivastuses ja veelgi uhkemas kübaras ning erkkollastes jalatsites meesterahvas, kelle toimetamist kommenteerisid pisut riiakad naisterahvad, kes sugugi ei tahtnud kõigi väravatega nõus olla.

Punkte loeti roheliste ja punaste õunte abil, mis iga värava eest künkaservale kõigile vaatamiseks pandi ja mida võis salaja ära süüa! Nõnda läks küll väravate lugemine pisut segi, kuid keegi ei teinud sellest just suurt numbrit.

Ühel hetkel tekkis segadus, kuidas ikka värav löödi ja kas seda lugeda või mitte. Appi kargas pealtvaatajate hulgas olev suurekasvuline sepp, kes siis proovis aeglaselt ja rahulikult täpselt ära näidata, mis juhtus - "keskaegne kordus".

Milline võistkond nüüd täpselt võitiski... vist altlinna omad, kuid ikkagi otsustati ka karistuslööke pisut teha. Natuke segadust tekitas olukord, mil ei suudetud kokku leppida, kui kaugelt täpselt neid lööke peaks tegema ning lisaks tulid võistkonnaliikmed appi väravana kasutusel olnud korvi nihutama pallile vastu.

Oli tore vaatemäng, kuigi pealtvaatajaid oleks võinud ju rohkem olla ning kaasaelamine oleks võinud ka ägedam olla :) Loodetavasti on tuleval aastal asi palju suurema kella külge pandud, pole ju siis maailmameistrivõistlused segamas!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)