11.07.10

Raamaturiiul

Tom Rachman "The Imperfectionists"

Kunagi 50ndatel pani üks rikas ektsentriline ärimees Cyrus Ott aluse inglisekeelsele ajalehele Roomas, Itaalias. Aastad on möödunud, ajaleht vireleb, just nii nagu paljud teised trükisõna levitajad, sest vähesed tellivad paberlehte, kui internetist kõik uudised kergesti kätte saab. Ei aita ka see, kui Otti pojapoeg huvitub ainult oma koerast, ning laseb ajalehel üle käte minna.

Läbi mitme ajalehe juures töötava ajakirjaniku, toimetaja, ühe lugeja (kelle lugemine väga aeglaselt läheb, sest ta on järjekorras jõudnud seitsmekümnendatesse aastatesse) ning lehe algataja poja silmade läbi saame teada nii ajalehe kui ka nende endi elu ja omavaheliste suhete kohta.
Miks aga ajaleht kunagi loodi? Kas tõesti ainult soovist oma nime esiküljel näha... Põhjus on aga hoopis proosalisem või ütleks inimlikum... kättesaamatu armastus.

Kindlasti panid need südamlikult soojad lood taas kord mõtlema selle peale, kuidas asjad ei ole alati just nii nagu välja paistavad. Ma pidin lausa mõne koha kaks korda läbi lugema!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)