07.04.07

Kevadepühad kaks aastat tagasi


Kevadepühad on siin ja meil mitu vaba päeva järjest. Lapsed lootsid, et Hanna tuleks siia, kuid kahjuks oli ta juba teise sõbrannaga läinud. Õnneks ei tulnud sellest suuremat tüli ega nutulaulu. Õhtul tuli hoopis Katariina laste heaks meeleks siia. Praegu küpsetatakse koos rõõmsalt pannkooke! Toomas arvas, et Mari pannkoogid on PALJU paremad kui minu omad ja püüdis ette ennustada, kuidas Marist saab üks väga hea kulbikeerutaja (parem kui mina - olid ta sõnad, aga minu meelest on iga kokakunst lihtsalt harjumuse asi - millised toidud just kõige rohkem maitsevad).

Pühad tõid mulle meelde kevade kaks aastat tagasi, kui Hanna oli siin ja ma mitu erinevat tegevust lastele organiseerisin. Muidugi munade koksimine. Lapsed olid natuke pahased, et nad ei saanud kohe mune värvida, sest tegime seda sibulakoortega. Tegelikult olid mul tühjaks puhutud munad valmis värvimiseks. Lisaks olin valmistanud munakoored, millel otsas suurem avaus - need said ilusti värvitud, täidetud mullaga ja oad mulla sisse peidetud. (Hiljem, kui ilmad soojemad ja oataime lehed mulla alt välja piilumas, sai need siis õue istutada.)

Peale seda tegi igaüks oma taigna ning pani kokku just sellise pizza nagu neile meeldis. Vahepeal rebiti veel värvilisi pabereid, mis siis suure munakujulise papist aluse peale kleebiti. Teisele poolele pidid nad joonistama pildi pühadest. Mari oli ainuke, kes selle tõsisemalt kätte võttis ja kui ma siis avastasin, et Delfi Tähekeses oli joonistusvõistlus, skanneerisin ma pildi ning saatsin sinna. Milline oli meie üllatus ja rõõm, kui saime teada, et Mari on võitnud Delfi sokid! Siin on link nende lehele: PILT ja muidugi on pilti näha ka siinsamas. (Olen lugenud ka kommentaare võitnud piltide suhtes ja pean ütlema, et Mari oma on tõesti tema oma käega viltpliiatsitega värvitud. Skanneerimisega tekksid pildile huvitavad varjud, mida palja silmaga õieti näha polnud.)

Muidugi mängiti vahepeal nukkudega, siis olid veel Polly Pocket nukud au sees. Käidi väljas viimaste lumeriismete sees lumesõda pidamas. Kõik ei saanud mitte filmilindile, aga osaliselt küll. Eks vaata, mis me seekord ette võtame!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)