15.04.07

Raamaturiiul


Stuart M. KaminskyBlood and Rubles”
Lugesin selle raamatu Toomase soovitusel läbi. Tom läks kohe uurima, kas saaks veel teisigi Kaminsky teoseid raamatukogust võtta, sest see tundus väga huvitav. Muidugi huvitav, sest ta on kirjutanud Venemaast ja sellest ajast, kui üheksakümnendate aastate alguses asjad kõik pahupidi läksid. Paistab, et autor tunneb päris hästi sealset olukorda, vahel lausa pisidetalideni (mul tuleb kohe meelde märkus hõbepaberi kohta, mis mitu korda juba võileibade ümber mähitud on olnud).

Toon siin ära ühe katkendi: „It has been like that for almost six hundred years. When the first little huts went up to form a village where the Kremlin now stands, the Russian people began to develop a society of distrust, corruption, and subservience. Then came the czars, then the Communists, and now th frightened confusion until a new authority is firmly in command. Russians are not built for capitalism. It has turned them into victims, cowards, and criminals.”

Proovisin autori kohta rohkem infot leida. Tal on küll koduleht, kuid sealt ei leidnud ma, millised ta suhted Venemaaga on, sest ta on Ameerikas üles kasvanud (vene juut?). Mitte kõik tema lood ei ole seotud Venemaaga (nagu Tom oma pahameeleks avastas - nimelt huvitab ikkagi kõik Venega seotud mingil määral meid isegi siin).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)