09.07.10

Eesti-kodu


Meie Eesti-kodu on ikka üsna poolikus seisus, kuid õnneks saame siin siiski mõnusalt end sisse seada ja ei pea kellegi juures koormaks olema. Kindlasti vaidleks nii mõnigi viimase vastu, kuid omaette väike kohake on kulda väärt! Oleme pisut asju siia sisse ostnud, selliseid olulisemaid-elulisemaid. Telllisin Torontos olles enne reisi endale voodiriideid Textelle netipoest, lapsed said need mitu suve tagasi. Siiani ajasime me läbi oma vanadega, kuid arvestades, et minu pealekäimisel ostetud hästi lai voodi nõuab ka palju laiemaid linu ning tekke, siis olid meie kunagised voodiriided justkui väikeseks jäänud särgikesed voodil seljas. Mõtlesin ka, mille peale ma ikka oma raamatu eest saadud honorari kasutaks :) Nüüd on hea uute linade ja tekkide vahel kirjutamisest puhata! (Tekk ja padjad on lambavillast. Mul on samasugused Toronto-kodus ja olen nii väga rahul nendega, sest isegi suvel laseb lammas hingata.)


Lisaks tegin suuremaid ümberkorraldusi ning tekitasin väikese istumisenurga, kus varem laiutas suur laud arvuti ja igivana telekaga. Tassisin arvuti Kirke tuppa. Mille peale ta alguses kõvasti protesti avaldas, kuid nüüd ajab kõiki minema, et tema arvuti! Hea et mul ikka läpakas kaasas on :) Televiisorist pole mul seekord ka enam tolku, sest ei hakka mingit digijudinaid vahele ostma. Korraks mõtlesin, et ehk ostaks digivalmis teleka, kuid siis lugesin, kui kallid need võivad olla ning otsustasin, et vaikus on ka midagi väärt (ehtne rebane viinamarjadega :)! Ainult jalgpallist on kahju. Raadio eesti keeles neid üle ei kanna, kuid leidsin siis ühe Soome jaama, kus väga entusiastlik reporter kõike elavalt edasi jutustas.

Kõige raskem on Eesti kuumus. Lootsin, et siin on ikka natuke mõnusam ja jahedam võrreldes Torontoga, kuid tuhkagi. Siiani pole ka midagi erilist ette võtnud, meie logelemise plaan edeneb päris edukalt! Ainult vahepeal hakkavad süümepiinad natuke torkima, siis sundisin tüdrukud välja ning me võtsime ette umbes 6 kilomeetrise jalutamistee Õismäele vanaema juurde ning paar päeva hiljem Järve ostukeskusesse. Tagasi tulime siiski bussidega :) Samas arutasime, kui lähedal tegelikult linnas kõik üksteisele on. Polegi mingi probleem kõndida. Ainult kõnniteid pole linna ääres eriti, meie varbad saavad lahtistes sandaalides päris tolmuseks :)

Tegelikult lubasin töö juures, et töötan ühe projekti kallal, kuid siiani pole sellest just midagi välja tulnud. Hetkel olen lükanud seda vaikselt edasi. Aga õnneks on mul Mari kõrval, kes käib pidevalt küsimas, kas ma juba töötan, nii et pääsu ei ole! Samas pean ju ma ka reisiväsimusest ikka korralikult välja puhkama :)

8 kommentaari:

  1. Jalgpalli saab arvutist hästi vaadata
    http://www.eurovisionsports.tv/

    Seal on võimalik vaadata nii kommentaariga kui kommentaarita ja väga mitmes keeles. Näiteks võib võtta TV Channels 25-36 Off alt RTE, kus kommenteerivad päris head Iiri jalgpallispetsid inglise keeles.

    ETV ülekannet saab ilmselt ka otse vaadata.

    VastaKustuta
  2. Hubane pesake teil siinmail. :)
    Kui te pesitsete sealkandis kus ma arvan (Vana-Mustamäe, Nõmme või Hiiu kant), siis Õismäele jalutamiseks jalutate peaaegu, et mu aknede alt mööda. :)

    VastaKustuta
  3. lambavillast tekk - wow - kaen kohe ise ka perrä! Me saime muidu paar aastat tagasi hanesulgedest teki - mõnus kerge ja soe!

    Aga mis puutub Eesti suvesse siis minagi lootsin siin natukene jahedamat ilma leida. Alles nädal ennnem meie tulekut oli siin "külm". Nüüd aga alla 30C ei lubata. Kui aus olla, siis ma üldse ei tunne seda kuumust. See on nagu Itaalia kevad minu jaoks, sest see suvi põhja Itaalias on midagi nii vastikult kirjeldamatut (kasvuhoone efekt), et mul kaasa just kirjutas, et varsti hakkavad ahvid ka sinna "ära eksima" nagu kuu aega tagasi eksis üks pruun karu. Vastik! Seega ma üldse ei torise siin ilma üle :)

    Muide, kui viitsite veel ekstreemsemat rahu ja vaikust saada, siis võite meile külla tulla - oleme siin võrumaal metsa sees Antsla lähedal (karula rahvuspargi ääres). Oleme siin kuni järgmise nädala pühapäevani ;)

    Raine

    VastaKustuta
  4. Mu ema ütles mulle ka, et ma olen ju Toronto kuumusega harjunud, see Eesti oma ei peaks palju tähendama :)
    Ja ja ei... Torontos on muidugi kuumusega kaasas ka niiskus, nii nagu nimetad - kasvuhoone moodi kliima, siin vähemalt on natuke kuivem soojus. Ning öösel saab ikkagi akna lahti jätta (lootuses, et sääsed üles ei leia), mis Torotos ei tuleks kõne allagi.

    Väga ahvatlev pakkumine! Mul on Võrumaal teisigi lähedasi inimesi! Hüppaks kohe autosse, kui ma poleks suur jänespüks, sest auto mida saaksin kasutada on manuaalse käigukastiga, millega ma üldse harjunud pole. Kogu aeg püüan sisendada, et pole häda midagi (ma õppisin ju sellega kunagi sõitma), kuid siis leian ikka muid võimalusi, kuidas autorooli istumisest kõrvale viilida.

    VastaKustuta
  5. Issand, millised autod teil seal lombi taga on :) Sellest sa raamatus ei kirjutanudki :D


    Aga kui sa peaks julguse kokku võtma siis minu number on viis kuus kuus seitse kolm ütessa kuus null. Küsi mind :)

    VastaKustuta
  6. Aitähh poe lingi eest. Tahtsin juba ammu lapsele lambavillatekki ja patju.. aga ei suutnud otsustada, et kus ja mis.
    Meil endal on ja see on hästi mõnus.

    Mul tuleb ka telekavaba Eesti elu. Tegelt isegi internetivaba :)

    VastaKustuta
  7. Raine, autod on ju seal nagu mänguautod :) Vajuta ainult gaasi ja pidurit ning sidur on midagi, mis paneb mõnikord vilunudki autojuhid kukalt kratsima.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)