02.07.10

Raamaturiiul

Camilla Läkberg „The Ice Princess“

Peategelased Erica Falck ja detetktiiv Patrik Hedström elavad ja tegutsevad pisikeses Rootsi linnakeses. Erica vanemad on hiljuti surnud ning ta on tulnud Stochkolmist oma sünnikodusse, et töötada uue biograafia kallal ning läbi minna vanemate ema-isa asjadest. Kui üks linnaelanik aga leiab noore naise surnukeha, lähevad asjad huvitavamaks. Kas kõik on just nii nagu paistab selles linnakses ja ka Erica enda õe peres, kus mees tahab kindlasti vanemate maja müüa, ning õel ei ole jõudu ega õigust selle vastu vaielda.

Rootsi on minu meelest väga vabameelne maa ning võrdsus on lausa eeskujuks kõigile. Isegi kuningale võib sina öelda :) Kuid vanem põlvkond mäletab hoopis teisi aegu, ja uute ideedega pole alati sugugi kerge kaasa minna. Mäletan ühte vana rootsi keele õpikut, milles õpetati kenasti viisakalt „teie“ ütlema! Kuigi praegune sinatamine sai minule väga omaseks.


Muidugi jõutakse lahenduseni, kes tappis ja miks, ja lisaks jääb õhku rippuma nii Erica kui Patriku tulevik, mis ehk järgmises raamatus kenasti oma rada kulgeb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)