27.08.08

Bastionide käigud

Kiek in de Kök ja "salakäigud" olid meie tänase päeva sihiks! Pean tunnistama, et kuigi olen Tallinna vanalinna risti-põiki läbi kolanud, polnud mul nendest käikudest aimugi. Nüüd siis võtsime tüdrukutega selle avastusretke õe ja ta tütrepojaga ette. Ekskursioon toimub giidi saatel ning aeg tuleb selleks kinni panna! Pikemalt on nendest ajaloolistest tunnelitest kirjutatud Linnamuuseumi leheküljel (ülemine link). Ainult niipalju, et nõuka ajal oli need valmis varjenditena kasutamiseks.

Meil vedas, et kokku oli meid ainult kaheksa inimest, kes allolevast uksest Lindamäel maasügavustesse lasti :)


Võtsin mõened pildid tunnelitest. Ühel hetkel jäi Kirke minuga pisut maha oma kingapaela siduma, kui tuli kadus ja me mattusime täielikku pimedusse. Tekkis küll pisut kõhe tunne ning mõtlesin juba just kuuldud vaimulugudest :). Nägime oma käigul sealseid põliselanikke - ämblikke, kuid teised elukad - nahkhiired - end näole ei andnud, muidugi minu laste suureks kurvastuseks!





Osa tunnelitest on vee all ning nüüd oleneb juba linnapeadest, kas nad raatsivad küllalt palju raha eraldada, et needki taastada! Meie giid soovitas kindlasti järgmisel aastalgi läbi astuda, kuna lisaks sellele on muudki taastustööd käigus!

Ja veel üks pilt treppidelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)