11.08.08

Kirev nädalavahetus

Suvel on Torontos palju-palju põnevat toimumas, kuigi pean tunnistama, et meist pole suuri osavõtjaid. Vabal ajal proovime ikka midagi muud ette võtta. Eelmisel nädalavahetusel toimus Caribana - mustanahaliste mitmepäevane üritus, mille tipuks on suur rongkäik Ontario järve ääres. Oleme ühel korral seda rongkäiku vaatmas käinud. Oli huvitav, kuid miski ei tõmba meid uuesti sinna. Soovitame küll kõigil külalistel seda uudistamas käia, kui samal ajal Torontos ollakse.

See nädalavahetus tõi Torontosse õllefestivali, mis toimus Fort York'i alal. Linnas oli veel mingi tantsuga seotud asi ning Eesti Maja lähedal, kus väga palju kreeklasi elab, Danforth'i tänaval peeti viieteistkümnendat korda Taste of the Danforth festivali. Jalutasin sealt peale tööd läbi. Imelik on kõndida mööda laia sõiduteed, kus tavaliselt ainult autod tuhinal mööda sõidavad. Tegelikult ei saagi kõnniteele ligi, sest sinna on restoranid ja muud kauplused oma müügilauad või grillid ülesse seadnud.

Kuna siin rajoonis elab palju kreeklasi, siis on isegi tänavanimed nendele arusaadavas keeles kirjas :).


Lisaks kreeklastele on siiski teisigi rahvaid oma restorane sellel tänaval avanud, nagu näiteks hiinlased ja jaapanlased. Hiinlased ja korealased peavad enamasti „nurgapoode”, kus kõik hädavajalik kerge vaevaga kätte saab, või puu-ja juurviljapoode.


Loomulikult ei puudu taoliselt ürituselt meelelahutus. Seekord olevat külas olnud Kreekas väga populaarne ansambel „Zig Zag” (vaata ja kuula neid siin). Arvestades, kui suure huviga eestlased Eestist kohale tulnud muusikuid vaatama ruttab, siis usun, et kreeklased on kümme korda rohkem sellest vaimustuses.
Lisaks pidi peetama päris ehtne kreeka pulm ning hulgaliset oli võimalusi tantsu jälgimiseks või ise tantsimiseks!


Kõigel sellel peab silma peal politsei, kes ratastega kohal. Ega rahva hulgas pole sel viisilgi kerge liikuda, kuid ikkagi parem kui autoga ;), kui äkki vaja kiiresti mõnele vargapoisile järele kihutada.


Mitmed telejaamad on oma masinad varakult kohale toonud. Minu jalutuskäik toimus enne päris tuhina algust ning tänav oli veel suhteliselt tühi. Kokku külastas seda üritust kolme päeva jooksul üle miljoni inimese! Taste of the Danforth otsingusõna andis ligi 80 tabamust Youtube'is, sealt võib siis vaba valiku teha, kui huvi suurem on :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)