01.07.10

Raamaturiiul

Stuart M. Kaminsky “A Whisper to the Living

Viimane raamat Kaminsky sulest. Tuntud ameerika krimikirjanik, kes on kokku üle 50 raamatu kirjutanud, suri eelmisel aastal. Mõned aastad tagasi avastasin ta alles enda jaoks, kuid vahepeal pole midagi lugenud.

See teos on tema seeriast, milles peategelaseks Moskva inspector Porfiry Petrovich Rostnikov. Uuel Venemaal on ilmselt raske temasuguseid ausaid inimesi leida. Hoolimata ümbrusest jääb ta endale alati ausaks, on väga südamlik ning abivalmis. Vabal ajal haarab ta kätte torulukksepa tööriistad ning parandab lekkivaid torusid naabritel ja sõpradel. Läbi Rostnikovi silmade saab päris hea pildi nõukogudeaja järgsest riigist.

Seekord seisab ta probleemi ees, kuidas kinni nabida seeriamõrvar, kel vähemalt 40 ohvrit. Lisaks väike mure, kuidas kaitsta Briti ajakirjanikku, kes tahab jälile jõuda prostitutsiooni ja narkoäri suurtele ninadele.

3 kommentaari:

  1. Ciao Killuke
    no mitu raamatut sa nädalas loed??!!
    Ja tundub, et armastad just krimkasid.
    Ja muud juttu kah - millal eesti ja kauaks? Kas käite iga aasta vöi on nüüd peale pikemat vahet reis ees?
    Eks ma tule ja patsuta sulle ölale, kui su blonde plikatirtse kuskil näen ;-)

    VastaKustuta
  2. Vähemalt ühe raamatu nädalas ikka, kuigi mõnikord ka kaks. Loeks veelgi rohkem kui saaks :)
    Eestisse olen nüüd kohale jõudnud ning siin (enamasti Pääskülas) vähemalt augusti keskpaigani. Siis pean ikka ilmselt tagasi end vedama :) Igal aastal pole mina ja lapsed just käinud, Tom peaaegu. Kaugelt tihedalt käimine nõuab kogugat rahakotti, millest ma siiani ainult unistan. Seekord on eriline, et Tom ei saanud tulla ja meie oleme kolmekesi lausa päris pikalt Eestis.

    VastaKustuta
  3. ja krimkad on tõesti minu lemmikud :) Ülikooli ajal sai nii palju kohustuslikku "kõrgtasemelist" ja masendavat kirjandust loetud, et siiani pole sellest toibunud :D (tegelikult oli ikka häid raamatuid ka seal hulgas).
    Nüüd loen üsna laias laastus pea kõike (kaasa arvatud noorte kirjanus, laste mõjul), kuigi eelistan jah põnevaid müsteeriume või trillereid.

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)