31.08.08

Fotojaht - kool

Hea meelega oleks pannud siia üles oma kooli pildi, kuid seekordse Eesti reisi ajal olen sellest vaid paar korda mööda sõitnud. Kunagine 20.keskkool kannab nüüd Ühisgümnaasiumi nime. Leidsin hoopis toreda väljapaneku Maiasmoka kohviku aknal, mis kooli alguse puhul üles pandud. Kooliaeg on kena aeg, ainult möödub imeliselt kiiresti... nagu möödatuhiseva auto vari, mis aknalt vastu peegeldab.


Nühkisin oma kooli pinke kokku kenasti üksteist aastat, kuigi oleks võinud peale kolimist teise kooli edasi minna. Vahel olen mõelnud, kuidas mu elu oleks välja näinud, kui tõesti selle sammu oleks ette võtnud. Järgmine pilt ongi kooliõpilaste ootuses toolidest (eriti ühest rõõmsast toolist), mis on aktuseks valmis seatud. Tegin selle reedel ühes pisikeses koolis, kus vähemalt Mari proovib järgmise nädala jooksul ära, mida kujutab endast siinses koolis õppimine... ikka mõttega ühel päeval päriseks siia kolida.


5 kommentaari:

  1. See tordi pilt tõi mulle sellise mahamaetud mõtte meelde nagu lilled õpetajale.
    Esimesel koolipäeval viiakse õpetajale lilli, aga siin Soomes seda ei tehta. Ka suuremat sorti aktusi ei peeta. On küll mõnes koolis hommikune kogunemine kuhugile kooli keskmesse ja siis tervitatakse ja öeldakse,et olge siis nüüd tublid ja viisakad. Aga sellist, kus pisikesed piigad suuremate käekõrval saali tuuakse ja aabitsad jagatakse, seda ei ole. Kurb :(. Ma olen vist mingi vastasranna kiisk siinmaal, minu lapsed said omale pidulikult kooliraamatud :)

    VastaKustuta
  2. mulle meeldib väga meie 1.septembri komme. see oleks justkui lubav, et edasine aasta tuleb ka selline rõõmus ja kergemat sorti. :)
    Loodetavasti Kirkele ja Marile meeldib eesti koolis ja nad ei pea pettuma!

    VastaKustuta
  3. tiiauspaikka31/8/08 15:19

    ilusat koolipäeva neile :)!

    VastaKustuta
  4. aitäh heade soovide eest! lapsed on esimeste päevade järel väga rahul!!! olen tõesti väga üllatunud!

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)