10.01.08

Ilma tembud

Selline pilt ilustas metroos tasuta jagatava ajalehe esikülge. Tuul oli nii kõva, et ulatus kohati 100km/h (mis on umbes 28m/s). Juba hommikul kooli minnes, pidid lapsed käest kõvasti kinni hoidma. Mida kergem oled, seda raskem on tuulega võitlust pidada.
Üks töökaaslane oli oma autoaknast näinud, kuidas vanem naine oli tuule käes täiesti sirgelt maha kukkunud. Õnneks oli ümbruses palju inimesi, kes kiiresti appi tõttasid. Murtud oksi ja puid oli terve linn täis. Kesklinna ärirajoon suleti, sest kardeti, et midagi võib ülevalt alla sadada (nagu osa ühe uhke panga sildist, mis kukkus 58 korrust allapoole). Mitmed rajoonid Ontario lõunaosas jäid ilma elektrita.

Tegelikult oleme selliste marudega juba päris harjunud. Ja kuigi Toronto on suhteliselt kaitstud, läks siitki umbes kümme aastat tagasi väike tornaado läbi (ei teinud õnneks palju kahju, vist paar maja said kannatada). Minu täditütre tütar oli parasjagu Eestist siin ja leidis, et väga huvitav on trepi peal istuda ning kõike sealt jälgida... Aga muidu on siin rahulik, väja arvatud ootamatud ilma kõikumised.

Kõigepealt meeletu lumesadu, siis soojakraadid (meie kraadiklaas näitas 16 kraadi) ja vihm, mis viis viimasegi lume ning nüüd tuul, mis tõi tagasi külmema ilma. Kontinentaalne kliima, teavad targad ütelda...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)