Otsisin retsepte sushi jaoks ning leidsin päris mitu videot (siin on üks video), mis andsid hea pildi, mis ja kuidas. Minu ainuke kogemus sushiga on piirdunud pealtvaatamisega ja rullide lahtilõikamisega ning loomulikult suurel hulgal söömisega. Nüüd tuli välja, et juba riisi tuleb õieti hautada ning hiljem jahutada. Tähtis on mitte kordagi kaant tõsta, isegi peale tulelt mahatõstmist. Oleks vaja olnud riisiäädikat, mida mul polnud, kuid keegi kirjutas, et võiks kasutada õuna-äädikat, mida ma tegingi. Pisut suhkrut ja soola ning riis oli valmis.

Huvitav on, kuidas mererohi on selline paberit meenutav leht, mis riisi pealepanemisel pehmeks muutub ja mida on päris kerge peale seda käsitleda. Võttis natuke harjumist, kuid sain hakkama. Bambusrullist oli tõesti palju abi! Mulle meeldis see wasabi vahele määrimine (piisab ainult õrnast korrast), nii on sushil natuke rohkem maitset (ma ei hooli eriti sojast). Tegelikult peaks sushit kastma soja-wasabi segusse.

Eile õhtul pakkusin lastele pizzat ja täna hommikul tegin pannkooke. Kirke kiitis, et emme paneb vahel porgandit või õunu taigna sisse, teadmata et riivitud õun oli seegi kord koogis. Marija ei jõudnud ära imestada, milliseid veidraid, kuid hästi maitsvaid toite ma teen. Õhtul said nad shokolaadiküpsiseid, milles spinati-mustikapüree. Kirke meenutas veel peedimuffineid, mis sai karatepeole küpsetatud.

Pole kunagi sushit teinud. Peaks kah ükspäev kätte võtma..
VastaKustutaSpinati- mustikapüree? Muidu on spinat jama, aga võibolla koos mustikaga täitsa söödav :)
Sushi tegemine on palju lihtsam, kui ma seda ette oskasin kujutada. Vaja ainult natuke kannatust!
VastaKustutaJa mustikad ei tee spinatit paremaks kahjuks :) Kakao ja shokolaadi maitse on nii tugevad, et varjutavad kõik muu...
Kirjutan kohe täpsemalt, kust need ideed on tulnud (ja küpsiste retsepti).