07.01.08

Lugemas


Kirke on seekord päris tubli olnud. Luges koolivaheajal raamatu läbi, õieti luges ta suures osas meile ette. Ta avastas, et saab kenasti arvutimikrofoni rääkida ja nii võime teda terves majas kuulata. Tal on raskusi vaikselt kontsentreeruda ja mõttega lugeda. Kuigi ühel päeval istus ta tükk aega oma toas ning tuli siis rõõmsalt teatama, et ta teab, milles probleem on - ta peab täiesti omaette olema!

Õnneks oli raamat päris huvitav, kuigi väga palju raskeid sõnu täis. Ei ole kerge talle leida lugu, millest ta tõeliselt sisse võetud oleks. Päkapikk tõi talle siis ühe („Harriet the Spy” Louise Fitzhugh), kuid peale seda kui ta oli vaadanud mitu lehekülge sees on, pani ta raamatu kiiresti kõrvale (pisut alla kolmesaja lehekülje). Samas tahab õpetaja, et valitud raamatus on vähemalt kakssada lehekülge.
Nüüd ootab ees veel raamatu kokkuvõte valmis kirjutamine, mis on suhteliselt lihtsaks tehtud. Lapsed saavad küsimused, millele nad peavad kenasti lisaks oma arvamusele raamatust laenatud tsitaatide toel vastama.

Vahel on mul kahju, et siin ei anta kohustusliku kirjanduse nimekirja. Nad töötavad küll koolitundides mõne teose kallal, kuid kodune lugemine on vabal valikul. Ja muidugi on siis lihtne kergema vastupanu teed minna ning võtta midagi, mis ei tarvitse sugugi vanusele vastata.

Kirke ise on väga õnnelik ja arvas, et võiks veel midagi sama tegelase kohta lugeda. Siin antakse ju seeriatena välja raamatuid, mis minu meelest võiksid olla kenasti ühes paksus raamatus koos (aga nii teenitakse kindlasti palju rohkem raha...). Praegu tegingi väikese otsingu ning kõigepealt avastasin, et umbes kümme aastat tagasi on film tehtud selle kuuekümnendatel esmakordselt trükivalgust näinud loo alusel ja lisaks on veel paar raamatut, mis autor samade tegelastega kirjutanud. Vaatame, kuidas meil edaspidi läheb!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)