23.01.08

Pesunöörid legaalseks!

Suur uudis Ontarios - kas me võime lõpuks seaduse järgi pesu õue kuivama riputada! Ministrid (või muud tähtsad tegelased) võtavad selleks aega tervelt 60 päeva, et parasjagu suve alguseks õigele otsusele jõuda !!! Kindlasti on moodustatud vastav komitee koos oma alakomiteedega ning vähemalt on neil natukeseks ajaks ometi midagi asjalikku teha!

Tean, et teatud rajoonides (tihtipeale rikkamad) ei tohi oma pesu aeda kõigile vaatamiseks välja panna, sest küll on ikka kole naabrimehe aluspükse oma mugavast aiatoolist vaadata. Või nagu mõned suured vastased juba välja hõikavad: me ei saa maja müüa, kui selline asi silma riivab.

Õnneks on meie maja selline vanamoeline, kus juba sisse kolides aias pesunöör üleval oli ning isegi trepike ehitatud, et paremini ikka ulatuks pesu laiali laotama - vaata pilti (hiljem küll lammutasime selle ära ning asendasime parema trepiga, mille tegelikult enamasti eest ära korjame). Ja kui ilmad külmaks lähevad, siis riputame pesuruumis pesu üles (see on küll väike, kuid lae alla on tihedalt tõmmatud pesunöör, nii mahub palju riideid sinna ära). Kuivatusmasin, mis eriline elektriröövel, on kasutusel ainult äärmisel juhul (kui lapsed äkki avastavad, et karatekiid on ikka märjad ning trenn hakkab kohe-kohe). Me ei ole veel nii õrnaks muutunud, et käterätikud peava kohevaks kuivatis kuivama. Rätik on rätik ja oma töö teeb ta täpselt ühtemoodi ära!


Nii me oleme andnud oma pisikese panuse looduse hoidmisele ja ei ole sellest suurt numbrit teinud. Ma ei saa aru inimestest, kelle mingid ei tea kust tulnud põhimõtted ei luba taolise koledusega leppida, sest kas me tahame Kanadat muuta justkui arenguriigiks, kus pesu ringi lipendab! Nüüd, kus nii palju räägitakse energiakokkuhoiust, kliimasoojenemist ja nii aina edasi, peab ometigi jõudma meieni, et ainult rääkimine ei aita, midagi peab lõpuks tegema, isegi kui see midagi on vaid pisike harjumuste muutmine.

Õnneks on siin küllalt palju neid, kellel siiski tervet mõistust. Tänastes uudistes anti edasi ka positiivseid arvamusi: Kodune tunne on pesu kuivamas näha! Pesu on vaateakendel või poes väljas, mis vahe see on, kus ta ripub! Ja lõpuks ühe vanema proua sõnu laenates: Kui kedagi härib teise õuel rippuv pesu, siis „just get over it!”

3 kommentaari:

  1. Kui ma oma praeguses elukohas esimest korda pea aknast välja pistsin (saabusin eelneval ööl lennukiga), nägin esimese asjana naabermaja teise korruse akna taha tõmmatud pesunööril kolme suurt paari valgeid aluspükse. Ei osanud New Yorgist sellist pilti oodata :)
    Naabermajas elasid vana mees ja naine (nüüd on ainult naine alles), kreeklased. Kuna meie tagaõues olid ka pesunöörid üleval ja keegi neid ei kasutanud (maja perenaine oli paar kuud enne minu tulekut surnud), siis hakkasin neid ise kasutama. Aluspesu ma siiski õue ei pane. Me ei saa omale pesumasinat ega kuivatit osta, sest maja on vana ja torud ka vanad. Aga ma ei viitsi veeta oma päeva pesumajas, et seal veel ka kuivatitega sahmida. Korjan masinatäie pesu kaasa, panen seal pesema, lähen pärast järgi ja panen õue kuivama, õhtul korjan kokku. Teisel pool naabripere ka kuivatab oma pesu õues. Tegelilut siin päris paljud inimesed kuivatavad õues pesu, isegi rikaste inimeste eramajade rajoonis olen nööridel pesu näinud.
    Kui meie majja kolisid uued üürnikud, siis sealt naine ükskord küsis mu käest, et kas mul on pesumasin - tema meelest oli imelik, et ma pesu õues kuivatan. Ta tegelt oli kindel, et mul on pesumasin ja tal ei lubata seda endale osta ja ta oli päris vihane meie peale. Nii et ühel hommikul oli mul miski linna kontroll ukse taga, kes küsis, kas meil on pesumasin :) Naabrinaisel oli mingeid muid probleeme ka peremehega, talle tundus, et ta maksab kinni ka meie vee ja kütte ja sellepärast kutsus siis ametliku kontrolli :) Ameeeeerika, ma ütlen!
    Nüüdseks on naabrinaine maha rahunenud ja isegi teretab.

    VastaKustuta
  2. Eh, ma pole kunagi sellele mõelnud, et pesu ei tohigi oma hoovis kuivatada :)Elu on ikka üllatusi täis :)

    VastaKustuta
  3. Kahjuks, jah, leidub siin väga palju neid, kes peavad oma nina teiste asjadesse pistma (mis muidugi vahel võib ka hea olla, kui tähelepanelikud naabrid kõrvalmajal silma peal hoiavad ja näiteks varastest kiiresti politseile teatavad). Aga vahel minnakse mõne asjaga liiale...

    Liiga palju kipub samuti olema seda välise ilusa mulje jätmist, ilmselt inglise tagapõhja tõttu, millest Kanada tugevalt läbi imbunud on (Brittide komöödia „Keeping up Appearances” tuleb kohe meelde).

    VastaKustuta

Võid siia jätta oma arvamuse. Need ilmuvad kohe-kohe! Nii et ainult kannatust :-)